3 причини да започнем да използваме еко опаковки в бизнеса

3 причини да започнем да използваме еко опаковки в бизнеса

Един от многото начини за минимизиране на негативните последици от глобалното затопляне е преминаването към екологично чисти опаковки за храни, тъй като те освобождават много по-малко енергия по време на производството в сравнение с обикновените. По-лесно се изхвърлят, тъй като са рециклируеми, а в някои случаи опаковките са и компостируеми.

Факт е, че устойчивостта в последните години се превърна в изключително важен фактор в търговията на дребно. Освен закона, забраняващ употребата на пластмаса за еднократна употреба на територията на ЕС, какво друго може да ни даде мотивация да започнем да използваме по-екосъобразни опаковъчни материали? Защо бизнесът трябва да премине към екологично чисти опаковки и какви са най-важните ползи? Разказваме тук.

Намаляване на въглеродния отпечатък

Пластмасовите опаковки далеч не са най-предпочитаният вариант, когато става въпрос за отпадък. Пластмасата, която хвърляме в реките и океаните след употреба, вреди на живота и околната среда там и води до тежки последици, които в крайна сметка влияят негативно и на самите нас във всекидневието ни. Резултатите от глобалното затопляне са навсякъде – топящи се ледени шапки и екстремни метеорологични явления са само малка част от случващото се около нас. Използвайки екологично чисти опаковки от дърво, хартия или бамбук, гарантираме, че бизнесът ни нанася минимална вреда и причинява възможно най-малко замърсяване на околната среда.

Пандемията от COVID-19 предизвика ръст в сектора на електронната търговия, в следствие на което търсенето на опаковъчни материали бързо нарасна. Поради това, преминаването към биоразградими опаковки за храни ще улесни потребителите в задачата да рециклират.

Намаление на разходите

Има много погрешни схващания относно цената за производство на екологичните опаковки, като много фирми се притесняват, че може да струва по-скъпо. Не винаги е така. Тъй като екологичните опаковки станаха много популярни и търсени, доставчиците вече ги предлагат на конкурентни цени. А в случаите, когато първоначалната цена изглежда по-висока, икономическите ползи от използването на устойчиви опаковки надвишават първоначалните разходи.

Намаляването на действителното количество използвани опаковки, може да бъде друг начин за подобряване на устойчивостта и спестяване на пари. Не само се свеждат до минимум излишните отпадъци, но и когато става въпрос за транспортни разходи, попълването на запас от опаковки отново струва по-евтино.

Привличане и задържане на клиенти

Преминаването към еко опаковки не само помага на околната среда, но може да привлече нови клиенти и да помогне за задържане на вече съществуващите. Потребителите са по-склонни да купуват от брандове, които виждат като природосъобразни, а в случаите, когато имат опасения, че един бизнес не е такъв, са готови дори да спрат да купуват продукти или услуги от него. Те са нясно, че еко опаковките са много по-безопасни за здравето, тъй като за производството им не се използват химикали. Това се превръща в особено важен и решаващ фактор, ако става въпрос за опаковки за доставка на храна за вкъщи. Тази осъзнатост и информираност, която е на много по-висока степен при новите поколения, сформиращи покупателната сила на 21 век, е добър повод за почти всички видове бизнеси да се ориентират напълно към еко опаковки.

Преминаването към биоразградими опаковки няма да реши проблемите със замърсяването с пластмаса за един ден. Но със сигурност е стъпка в правилната посока и всяка стъпка, колкото и незначителна да ни се струва, е от огромно значение. Търсите биоразградими и компостируеми опаковки като чинии, чаши, прибори, кутии, пликове и други? Всичко това и още много можете да намерите при нас в Biopak – разгледайте тук!

0
Нови проекти за възобновяеми енергийни източници

Няма коментари

No comments yet

Вашият коментар