Да подарим … куфарче/чанта на мъж

Да подарим … куфарче/чанта на мъж

Казват, че жените са станали по-еманципирани. Същото може да се каже и за мъжете. До преди десетина години за мъжете чантата и куфарчето бяха необходимост. Днес голяма част от тях ги приемат за аксесоар. И не само това, но и мъжете са станали много по-взискателни към своите чанти. Ако сте решили да зарадвате някой мъж с подарък чанта или куфарче, е добре да се съобразите с няколко фактора и да изберете подаръка така, както мъжът би го избрал.

Предназначение

От голямо значение, когато се купува куфарче или чанта за подарък на мъж, е да се определи за какво точно ще се използва от бъдещия притежател. В зависимост от това дали ще се използва за документи, за лаптоп, за ежедневна или делова употреба, акцентът пада върху различни модели, материали на изработка, стилове и цветове. Докато за деловите куфарчета, предназначени за носене на документи, се предпочитат материали като изкуствена и естествена кожа, а моделите са по-изпитани и със сдържан дизайн, то за носене на лаптопи се предпочитат куфарчета тип чанта, изработени от непромокаем текстил, с по-раздвижени модели, много джобове и дълги дръжки. Би било жалко на делови мъж да се подари куфарче-чанта изработено от брезент, което никога няма да влезе в употреба.

Цвят и материя

Те изцяло зависят от предназначението на този подарък за мъж. Черният и кафяв цвят са най-подходящи за стилните и изискани делови куфарчета, изработени от различни вариации на кожа. Забавни, свежи и младежки цветове, с разнообразие от принтове, изработени от текстил и/или кожа са за чантите за лаптоп и чантите тип „пощальонска” за ежедневна употреба. По-малките и компактни чанти в тъмни нюанси (графитен, черен, тъмно кафяв, тъмно син цвят) могат да бъдат изработени от кожа, шушляк, брезент и дори деним и са за ежедневна употреба.

Като правило, най-издръжливи и висококачествени са чантите и куфарчетата от естествена кожа. Но паралелно с това те са и най-скъпи. Ако въпреки всичко цените мъжа, за който ще е подаръка и държите подаръка ви да бъде избран със стил, е добре да се спрете на чанта от естествена материя.

Интересни идеи за подаръци може да намерите в сайта podaraci.bg

Размер

О, размерът винаги има значение. Особено при чантите и куфарчетата. Нееднократно е ставало дума, че мъжете са практични. Те обичат всичко да е съобразено с техните нужди. Ако подаръка за мъж е делово куфарче, то трябва да е с размера на папка за документи + до 5см. Ако изборът е спрян върху чанта за лаптоп, тя трябва да отговаря на инчовете на лаптопа, който притежава мъжа. В случай, че изборът е паднал върху чанта за ежедневна употреба, тя трябва да е с размер, който позволява спокойно да се поберат в нея портфейл, няколко телефона и ключове. Ни по-малко, ни повече.

Цена и марка

Всеки иска да „мине тънко”, когато става дума за подарък. Но рискът с евтин подарък за мъж, произведен (подаръка, не мъжа разбира се) в някоя малка фабрика в далечен Китай, не си заслужава. При първия разкъсан шев на хастара, проблем с копчетата на джобовете, пропукване на държача на дръжката, подаръкът ще отиде в коша за боклук. За това съветът ни е да се спрете на чанта или куфарче от позната и изпробвана марка, която дава поне година гаранция за продуктите си. Това не означава непременно цената на подаръка да е безбожна. Все пак може винаги да се намери качествен  подарък на разумна цена.

Тази е системата на избор на чанти и куфарчета, която използват повечето мъже. И тя може да се превърне във ваш неизменен помощник при избор на подарък за мъж – лесен, ефектен, запомнящ се и квалитетен!

0
Коаксиален компресор или ремъчен – какъв да изберем? Подаръци за различните зодии – част 3

Няма коментари

No comments yet

Вашият коментар