Дом-мечта в 5 лесни стъпки

Дом-мечта в 5 лесни стъпки

Всеки мечтае за комфортен дом, но малцина успяват да го създадат. Кои са най-важните детайли в жилището-мечта?

Еко материали

Това са не само естественото дърво, но и изделията от слама, глина и прочее натурални продукти. Естествените камъни и глинени тухли също могат да бъдат включени в списъка на екологичните материали.

Най-добре е да ограничите количеството на металните, стъклени, бетонови и разбира се, пластмасови детайли в интериора. Особено внимателни бъдете с изделията, в чийто състав има фенол и формалдехид.

Пластмасовите съдове заменете с плетени кошници, синтетичните материали – с натурален лен и памук. Така домът ви ще стане много по-слънчев и уютен! Приветстват се саморъчно изработените вещи и „антиките“ от бабината ракла, които символизират семейните традиции и дух. А ловните трофеи – рога, препарирани птици и пр., отдавна не са на мода!

Повече стайни растения

Зелените насаждения са най-красивата украса, особено, ако притежават и лечебни свойства. Така например босилекът, кардамонът, офиопогонът и спатифилумът са с доказан антибактериален ефект. Здравецът и лавандулата повлияват благоприятно върху нервната система и кръвообращението. Хлорофитумът неутрализира миризмите и пречиства въздуха, а алоето се използва за лечение на различни рани и възпаления.

Да бъде светлина!

И растенията, и хората имат нужда от светлина. Колкото по-светло е едно помещение, толкова по-просторно и комфортно изглежда. Затова комбинирайте различни и атрактивни осветителни тела – кристални полилеи, лампиони с плетени абажури, хартиени фенери, свещници и лампи тип бра.

Ода за творчеството

Саморъчно изработените вещи изпълват дома с индивидуалност и творческа атмосфера. Бродерия и декупаж, стъклопис, пачуърк и икебана – всяко хоби има достойно място в интериора.

Действайте с мярка

Важно е да не прекалявате – твърде многото и сложни форми, ярки детайли, пъстри цветове и агресивни изображения могат да внесат дисхармония в дома и неговите обитатели. Избягвайте предмети, носещи отрицателна енергия – например африкански маски, в чиято символика се съмнявате. Избирайте вещи, които са „по душа“ на цялата фамилия!

0
Подаръци за различните зодии – част 3 T-shirt мания

Няма коментари

No comments yet

Вашият коментар