Как да създадете капсулен гардероб

Как да създадете капсулен гардероб

Просто определение на капсулен гардероб –  това е мини гардероб, съставен от наистина универсални дрехи, които абсолютно ще искате да носите и които се комбинират чудесно помежду си, създавайки наистина много и различни комбинации.

Понякога трябва да излезем набързо и въобще  нямаме време да мислим какво да облечем – в такъв случай, капсулният гардероб винаги е спасението. Освен това, той е отличен избор, за всички хора, които държат на стилния и добър външен вид, но искат да го постигнат без много усилия.

За тези, които не знаят, капсулният гардероб е малък гардероб, съставен от универсални дрехи, които може да съчетавате в много комбинации. Според някои фешън гурута, оптималният брой дрехи за капсулен гардероб е е 37. Можете да променяте тези дрехи всеки нов сезон, но имате само тези 37 в продължение на три месеца, от които да избирате. Най-страхотното при капсулните гардероби е, че те са ефективни и улесняват избора на тоалет за деня. Всъщност не трябва да се притеснявате дали дрехите ви ще се повтарят, защото създавайки различни комбинации, всеки тоалет ще изглежда като облекло, което не сте носили преди.

Капсулният гардероб означава повече време и енергия за това, което е наистина важно (по-малко време за вземане на решение какво да облека / по-малко време за пазаруване, по-малко време за пране или гледане на дрехи), повече пари за нашите мечти и помощ на другите (по-малко пари за дрехи, които никога не се носят) и повече щастие.

Структура за изграждане на капсулен гардероб

Обикновено започваме с обувки, тъй като те могат да окажат най-голямо влияние върху тоалета. На много дами им хареса да имат около девет чифта обувки. Например три чифта обувки с равна подметка, три чифта токчета и три чифта ботуши. Може и 9 основни дрехи за носене – например: три чифта дамски дънки, три къси панталона и три поли. И накрая има място за четири якета или рокли, които варират в зависимост от сезона. Например, през зимата може да имаме четири дамски якета и да нямаме рокли, докато през лятото може да имаме само едно яке и три рокли.

Грешките са част от процеса – няма такова нещо като перфектен гардероб. Възможно е да допуснем грешки при изграждането на капсулите, но всъщност не бива да съжаляваме за тях. Тези грешки са най-добрите учители.

когато виждаме, че сме сгрешили, винаги се опитваме да ги носим за този сезон и да се възползваме максимално. Понякога дори ни изненадват и стават предпочитан избор в края на сезона. Но дори и да не стане, грешките ни помагат да усъвършенстваме стила си още повече – да знаем какво да направим по-добре следващия път.

Когато стартирате собствен капсулен гардероб

Всичко започва с почистване на нашите шкафове. Обикновено, когато дойде време за почистване, ровим дрехите си, докато те все още са в гардероба ни на закачалките. Но има много по-добър начин – такъв, който всъщност ще ни помогне да намерим стила си и да създадем яснота.

Стъпка 1: Тайната на почистването на килера ви е първо да изпразните гардероба напълно. Това звучи като много работа, ако знаете. Но работи. Извадете абсолютно всичко от гардероба си и го сложете на леглото си.

Стъпка 2: Сортирайте всичките си дрехи, като се отървете от всички дрехи, които по някаква причина не носите: не ви стават, износени са, стояли са в гардероба само от сантиментална стойност, не отговарят вече на стила ви и т.н. Може да ви се стори трудно от начало, но ще се почувствате наистина облекчени, когато видите колко пространство сте спестили и че са останали само дрехи, които харесвате и обичате да носите.

Стъпка 3: Оценете какво е останало в гардероба ви. Истинският ви стил на практика трябва да крещи за вас. Оттук ви препоръчваме да си починете от пазаруването толкова дълго, колкото искате. Когато за кратко живеете с това, което имате, ще научите толкова много за вашия стил и това, от което наистина се нуждаете. След като приключите с почивката си за пазаруване, направете план и след това пазарувайте за липсващите елементи.

0
Предимства и приложения на силозите Важни въпроси на които да си отговорите преди покупката на електрическа тротинетка

Няма коментари

No comments yet

Вашият коментар