Как да запазим фигурата си през празничния сезон

Как да запазим фигурата си през празничния сезон

Коледа наближава бързо и много хора не само са склонни да развалят обичайните си диети, но и качват няколко излишни килограма. Смята се, че прекомерното хранене е основната причина за допълнителното наддаване на тегло, но това се дължи и на липса на физическа активност и упражнения през студените зимни дни.

Много хора са склонни да забравят за фитнес тренировките си по време на празниците, тъй като вярват, че нямат достатъчно време за тях. Или поне се уверяват в това сами. И тъй като те се чувстват виновни след празничния сезон, повечето фитнес зали и фитнес центрове са пълни с нови членове веднага след Нова година.

Винаги имайте предвид, че все още можете да се наслаждавате на празниците и да поддържате форма – и то без да гладувате. Ако искате да поддържате перфектно тегло по време на празничния сезон, особено по време на Коледа и новогодишната нощ, ето няколко полезни съвета, които могат да ви помогнат.

Яжте преди да тръгнете

Първо, най-добре е да ядете нещо, преди да се отправите към посещения, пътувания или семейни вечери. По този начин вече няма да се изкушавате да ядете много или да се прекалявате, тъй като вече сте яли. Прескачането на хранене също не е добра идея, защото по-късно ще бъдете принудени да ядете повече.

Избирайте лакомствата

Не забравяйте да внимавате за лакомствата, които ядете. Трябва да изберете нещо, на което можете да се насладите само по време на празничния сезон, а не нещо, което да е лесно достъпно през цялото време.

Избягвайте да пропускате хранения

Не пропускайте храненията, особено закуската! Въпреки че може да бъде изкушаващо да пропуснете определени ястия, вярвайки, че това ще компенсира лакомствата, които сте консумирали през предходния ден, не го правете, защото това ще доведе само до контрапродуктивни резултати.

Пийте с умереност

Най-добре е да регулирате пиенето си, тъй като алкохолът, кока-колата или други сокове само ще добавят повече калории към вече изядените!

Бъдете активни

Все пак трябва да изпълнявате вашата фитнес рутина, когато е възможно и ако не можете да направите това, просто се разходете навън. Друга идея е да паркирате колата си на известно разстояние от магазина или просто да използвайте стълбите, вместо асансьорите.

Излезте от къщата

Превърнете празниците в семейна работа и планирайте дейности на открито, където участват всички. Дори битката със снежни топки в задния двор ще изгори много калории и ще забавлява децата.

Не пропускайте силовите си тренировки

Винаги помнете да изпълнявате силовата си тренировка, за да поддържате онази мускулна маса, която сте работили усилено, за да получите. Може да се изкушите да използвате леки тежести и просто да направите малко кардио, но можете да изгорите точно толкова калории, като вдигате тежести. И с всички тези допълнителни калории, които сте получили в празничните ястия, може дори да спечелите малко повече мускули.

И това е много по-добре от натрупването на мазнини. Нали?

Поставете си реалистични цели

Трябва да си поставите реалистични цели на упражненията. Стремете се към поне половин час на ден и ще бъдете много щастливи, когато постигнете това. Ако планирате един час или повече и не го постигнете, ще останете само разочаровани.

Наслаждавайте се

Не забравяйте да зададете и реалистични диетични планове! Опитът да се въздържате напълно от някои храни само ще ви накара да ядете повече. Чувствайте се свободни да се насладите на лакомствата, които наистина обичате, но на малки порции.

Пийте много вода

Това може да засити апетита ви, както и да ви поддържа хидратирани през цялото време. И също така ще предотврати възможен махмурлук, ако прекалите с алкохола.

Яжте по-малко и по-често

Разпределете храната си равномерно през целия ден и не яжте всичко наведнъж. Вместо 2 огромни ястия, имайте 5 малки. Яжте вечеря по-рано и се разходете преди лягане.

А ето тук можете да получите доставка на здравословна храна за семейните вечери. Весели празници!

0
Картички за Свети Валентин Идеи за подаръци за различните зодии – част 1

Няма коментари

No comments yet

Вашият коментар