Как малката баня може да изглежда по-голяма

Как малката баня може да изглежда по-голяма

Всички се сблъскваме с ограниченията на малките помещения, но следващите няколко вдъхновяващи предложения, могат да ни помогнат да се преборим с пространствата, без да е необходимо да събаряме стени.

1.Перлено бяло

Цветните мебели и аксесоари за баня, може би изглеждат стилно в баня с големи размери, но не и за баня с ограничени размери. За малката баня подходящо цветово решение е класическо бяло, с акценти върху аксесоарите.

2. Плъзгащи врати

Сменета стандартната врата с плъзгаща, която ще ви даде допълнително място.

3. Ярки светлини

Малките пространства, могат да променят излъчването си с поставяне на подходящо осветление. В помещението, в което се бръснете или поставяте грим е необходима силна светлина. За това може да се поставят стенни лампи. В помещения които има прозорец, прониква естествената светлина, като се създава оптична илюзия за по-широко пространство.

4. Стъклена етажерка

Стъклените рафтове създават усещането за пространство, защото изглеждат невидими. Вещите поставени върху тях, дават илюзия, че стоят във въздуха. Стъклените рафтове са подходящо решение за малката баня, от колкото масивни шкафове.

5. Заоблено

Вместо правоъглните форми, изберете мебели и аксесоари с овални форми. Заменете острите ръбове на шкафа със заоблени форми. Освен че ще освободите място в банята, ще я направите и по-безопасно място.

6. Сркий мивката

Ако банята ви наистина е много малка, поставете мивката в шкаф, който е вграден в стената. Така мивката заема пространство, само когато е необходимо.

7. Пойграй си с цветовете

Белите, светлите пастелни и неутрални цветове, правят банята оптически по-голяма. Дограмата и вратата могат да „изчезнат”, ако са оцветени в същите цветове както стените. Ефектът е още по-голям, ако мебелите са в цвят като стените. За малко разнообразие, може да използвате лек по-светъл нюанс на боята за тавана. За да не прекалите с еднообразието, добавете малко цвят в аксесоарите ,както и няколко ефектни произведения на изкуството.

8.Илюзия за висок таван

С няколко визуални трика, тавана може да изглежда и по-висок. Вертикалните ленти на стената създават илюзията за висок таван. Дървените курнизи и цветните фаянсови плочки, поставени на границата между стената и тавана, привлича погледа. Изберете тапети с малки и светли шарки. Избягвайте големи и наситени шарки, който ще намалят пространството.

9. Отразяване

Едно голямо огледало, поставено над мивката, отразяващо прзореца, променя пропорциите на помещението. Дългата и тясна баня, може да изглежда по-широка. Огледалото трябва да е поставено, така че да отразява положителните елементи в банята: най широкия ъгъл в банята или панорамен изглед. Две противоположно поставени огледала, създават илюзията за помещение без край. Вместо шарена завеса за душа, използвайте стъклен параван, който оптично ще увеличи пространството.

10. Нека слъцето влезе

Стъклата са най доброто решение за увеличаване на пространството. Изчистения стъклен параван ви позволява да виждате душа, като това си създава впечатление за по-голямо пространство. Ако имате възможност, поставете прозорци с матирани стъкла, така естествената светлина, която прониква ще промени в добра посока интериора и ще ви създава илюзия за допълнително пространство.

11. В умален размер

Заменете големите и заемащи много пространство мивка и мебели с по-малки вградени модели. За малката баня една малка мивка вградена в стената е много добро решение, тъй като освобождава пространството под нея. Вградените в стената шкафове също увеличават пространството.

12. Дзен философия

В банята остави само това, от което имаш нужда: няколко кърпи, сапун и тоалетна хартия, стилно поставени в малък шкаф до мивката.

Ако търсите мебели и обзавеждане за баня, може да разгледате тази страница: https://www.keranova.org/%D0%BC%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D1%8F

0
Как да спестим между 20 и 50% от цената на нов хладилник 3 вида картички, които да сложим в букет цветя за рожден ден

Няма коментари

No comments yet

Вашият коментар