Коаксиален компресор или ремъчен – какъв да изберем?

Коаксиален компресор или ремъчен – какъв да изберем?

Основните параметри на всеки компресор са неговата производителност и максимално налягане. Все пак е добре да обърнете внимание на такива характеристики като броя на оборотите в минута и конструкцията на компресорните групи. Защото само правилният избор на компресор, с оптималното съотношение на всички параметри, може да гарантира надеждна и безпроблемна работа на уреда за дълго време.

Ако търсите качествен компресор може да посетите и разгледате офертите за професионални въздушни компресори на фирма Евростил 2003.

Коаксиален компресор

Коаксиалните компресори са разделени на две групи – маслени и безмаслени. Компактните размери на този тип компресори значително разширяват обхвата им. Тези, които работят без масло се използват в медицината, хранителната промишленост, където е необходим чист въздух без маслени примеси. За производството им се използват специални материали с нисък коефициент на триене и намалена степен на износване, което гарантира дълготрайна употреба.

професионален въздушен компресор nardi compressori

Коаксиалните маслени компресори се използват широко и от малкия бизнес, както и за битови нужди. Всички вътрешни части се смазват чрез спрей система. Иглата, разположена в долната глава на свързващия прът, се потапя в масло и го пръска по стените на цилиндъра и свързващия прът, които са най-податливи на триене.

Всички коаксиални компресори се доставят с пластмасови покрития, които защитават надеждно тяхната компресорна глава, а също и мотора. Едновременно с това покритието подобрява и въздушния поток за охлаждане. Благодарение на това техническо решение производствените разходи са значително снижени, а моделите са достъпни за широк кръг потребители. Валът на електродвигателя е директно свързан с вала на компресорната глава. Това помага много за избягването на загуба на мощността, както и има още едно голямо предимство – компресорната глава работи със същата скорост като двигателя и осигурява оптимално подаване на въздух.

Ремъчен компресор

За обслужване на бензиностанции, монтаж на гуми, в строителството, в сектора на обслужването и в ежедневието се използват компресори, задвижвани с ремъци. Те могат да се похвалят с много дълъг експлоатационен живот и са особено подходящи за тежки условия на работа. При ремъчните компресори се използва традиционна система за задвижване на ремъка от електродвигател с ролка, въртяща ръчното колело на главата на компресора. Диаметърът на макарата на двигателя винаги е по-малък от диаметъра на маховика на главата на компресора, тъй като маховикът се използва и за въздушно охлаждане на главата на компресора по време на работа.

Предавателното съотношение на ремъчните компресори позволява на компресорната глава да работи с по-ниска скорост, което гарантира оптимално ниво на работа, смазване, охлаждане и експлоатационен живот. За повечето модели са характерни алуминиева компресорна глава, ребра за въздушно охлаждане на цилиндрите, голям маслен отвор за по-добро смазване, динамично балансирана макара от чугун и клапани, изработени от специална устойчива на износване неръждаема стомана. Ремъчните компресори се предлагат с една или две степени, като последните имат значително по-висока производителност и по-ниски нива на шум.

0
Кристалните бижута и духовното здраве Да подарим … куфарче/чанта на мъж

Няма коментари

No comments yet

Вашият коментар