Кристалните бижута и духовното здраве

Кристалните бижута и духовното здраве

Бижутата с кристали са едни от най – екстравагантните, стилни и вечни бижута. Освен това, от хиляди години хората вярват, че кристалите имат лечебна сила. Експерти предполагат, че кристалите помагат в процеса на духовно изцеление. Едно от най – ранните споменавания за лечебната сила на кристалите е в трудовете на физикът Едгар Кейси. Преди това още в древен Египет жреците са лекували пациенти с кристали. Индийската аюрведра има също традиция да лекува с кристали. В китайската традиционна медицина също е заложен такъв тип лечение.

Различните кристали имат различни способности. Когато кристалите се поставят в близост до т .н. чакри (енергийни точки в човека) се смята, че имат благотворна сила. Освен подмладяване те помагат и за по – добро здраве и благополучие.

Лечението с кристали се състои в три основни стъпки: първият е процеса на прочистването. В този процес кристала ще премахне негативните енергийни влияния, причиняващи заболяването. Кристалът трябва да е досег с лицето. Всяка седмица кристала трябва да се остави на слънце за известно време за да се презареди с енергия и да се изчисти.

Втората стъпка е хармонизация и интегриране: сега при лицето могат да се наблюдават някои изменения в характера, поради силата на кристала и променените енергийни полета.

Третата стъпка в процеса на лекуване с кристали е стабилизирането. Сега лицето се връща към нормалното си здравословно състояние.

Различните кристали се използват при различни заболявания и пороци. Ето най – често срещаните:

  •  аметист : най – често бива използван при проблеми с кръвната захар, кошмари и за управление на гнева
  •  зелен аквамарин са идеални за намаляване на тревожността, подобряване на сърцето и укрепване на имунната система
  •  коралните кристали спомагат обмяната на веществата
  •  бижутата от диаманти ще повишат доверието у вас
  •  смарагдът помага по време на раждането и при депресия
  •  сапфирите оказват положително влияние при възпаления
  •  нефрит – при възпаления и импотентност
  •  рубините пречистват кръвта
  •  кварцов кристал помага на човек да лекува вътрешни състояния и да постигне баланс ри нервите

Кристалните бижута имат лечебни свойства, но не бива да се пренебрегва стандартната медицина. Този тип лечение трябва да се прилага, като допълнително. От древни времена се вярва, че кристалите имат лечебна сила и днес те са особено актуални.

0
Как Франция и Италия се превърнаха в основни производители на парфюми Коаксиален компресор или ремъчен – какъв да изберем?

Няма коментари

No comments yet

Вашият коментар