Най-добрите филми, в които се говори за риболов

Най-добрите филми, в които се говори за риболов

Гледайки към киното няма как да не забележим, че в някои филми темата за риболова е широко застъпена. Не само като част от сценария, но като основно хоби на главните герои. Немалка част от действието се развива в някой водоем, а често и фикс идея на главните действащи лица в сюжета е да хванат някоя легендарна риба (както ще видите по-долу в текста). Филмите могат да са в различни жанрове, но всички Сърдити старчета риболовимат едно общо нещо – риболов! Нека видим кои са те:

Сърдити старчета

Една великолепна комедия, която често можем да видим на малкия екран или да потърсим в интернет. Историята се развива в малко градче в САЩ, а двама съседи в пенсионна възраст, които са като куче и котка (по душа са приятели и накрая стават такива) обичат да ловят риба. Като цяло това е и едно от малкото интересни хобита в градчето. Има много забавни ситуации във филма, които се въртят именно около риболова, така че не пропускайте да го гледате.

По-сърдити старчета

Правилно сте се досетили, че тук става дума за продължението на вече споменатата изключително качествена лента по-горе. Продължението ни среща с двамата герои няколко години по-късно и минава през големите приключения на това любимият им магазин за стръв да се превърне в ресторант (срещу, което те се борят) и накрая приключва със закъснение за сватба, за да хванат един легендарен сом, който в крайна сметка пускат след като са уловили.

Търсенето на Немо

Въпреки, че е анимация, този филм засяга бегло някои важни теми като това какво е да си родител. Обърнато е внимание и върху риболова, но от индустриална гледна точка – как той е вреден за океаните и моретата. Не е лошо да се поговорите на тези теми с детето си и да обясните разликите между хората, които ловят риба за удоволствие и големите корпорации, които са превърнали това в индустрия за милиони.

История с акули

Още една изключително свежа анимация, която засяга темата за риболова от горната гледна точка. Интересното е, че това става толкова мимолетно, че дори ако не внимавате може да изпуснете тънкия намек на създателите на филма. Все пак е добър повод да го гледате с малчуганите у дома и да прекарате добре, а вече да се спрете на важните теми ако вие изберете.

Това са четири филма, в които темата за риболова е засегната по-силно или по-слабо. Първите два са комедии, а последните два – анимации, които може да гледа цялото семейство. Опитайте – няма да съжалите и за миг!

Автор: Емо от Наслука

0
Кои са най-продаваните видове мека мебел в България? Запотяване на прозорци: причини и решения

Няма коментари

No comments yet

Вашият коментар