Най-важните кухненски принадлежности, които трябва да присъстват във всяка кухня

Най-важните кухненски принадлежности, които трябва да присъстват във всяка кухня

В разнообразието от кухненски прибори можете да се объркате и несъзнателно да закупите твърде много неща, които да не използвате в бъдеще. Ето защо, преди да отидете в магазина за кухненски принадлежности, е препоръчително да се запознаете с необходимия минимум, без които е трудно човек да си представи работния процес в кухнята.

Тигани и тенджери

Техният брой зависи от броя на членовете на семейството и кулинарните предпочитания. В кухнята трябва да има поне два тигана – голям и тежък и по-малък по размер. Ако желаете, можете да вземете и тиган за палачинки.
Колкото до тенджерите, в идеалния случай е по-добре да закупите комплект, който включва поне 5-6 части. Най-голямата тенджера е за супа, останалите по-малки са за гарнитури, зърнени храни, яхнии и т.н. Какви още кухненски принадлежности трябва да присъстват във всяка кухня?

Форми за печене във фурна

Сред вашите кухненски принадлежности трябва да има поне две форми за печене – една с ниски стени и една с дълбока. Също така, няма как да направите торта без форма за торта. Ще ви трябват също и формички за бисквити и точилки.

Съдове

Броят на ястията зависи от това колко е голямо семейството. За всеки човек трябва да се предвиди по една дълбока и една плоска малка чиния. Не забравяйте и за гостите. Някои хора предпочитат да купуват наведнъж кухненски принадлежности, например цели комплекти за 9-12 души. В ежедневието ще ви бъдат от полза също и подноси, купички с различни форми и чинийки.

Прибори за хранене

Те са също сред незаменимите кухненски принадлежности. Всеки член на семейството трябва да има по една супена лъжица, вилица и чаена лъжичка. Също така трябва да се запасите с черпак, лъжица за разбъркване на салати, шпатула, решетъчна лъжица, бъркалка, отварачка за консерви и тирбушон. По-добре е да си осигурите повече лъжици и вилици, в случай, че се наложи да посрещнете гости.

0
Подаръци за различните зодии – част 2 Права на детето в цифровата среда

Няма коментари

No comments yet

Вашият коментар