Как Франция и Италия се превърнаха в основни производители на парфюми

Как Франция и Италия се превърнаха в основни производители на парфюми

Парфюмите разполагат с богата история и традиции. В Европа те набират скорост в годините на ренесанса. По това време сред богатите прослойки битува мнението, че поддържането на висока лична хигиена може да доведе до смърт. Поради тази причина къпането е сведено до минимум и се практикува не повече от един път в годината. Лошите телесни миризми все пак трябвало да се прикриват по някакъв начин и когато парфюмите набрали скорост в Европа те се превърнали в чудесен начин за скриване на неприятните аромати. По това време парфюмите се използвали основно за прикриване на миризми, а не с цел да се придава допълнителен приятен аромат на кожата, както и да се подчертава характерът на човека, както е сега.

Парфюмите са внесени в Европа още по време на древните римляни. В последствие обаче те биват забравени. Възраждат се отново по време на средните векове в Европа. Тогава група монаси в Италия се заели да дестилират цветя и билки с цел извличането на ароматите им. Постепенно прекрасните миризми достигнали до унгарска кралица, а тя поискала от слугите си да изработят за нея още и още прекрасни аромати. Не след дълго парфюмите станали популярни освен в Италия и Унгария и в Германия и Франция. В Германия те били занесени от италиански бръснар под формата на афтършейв.

Парфюмите стигнали до Франция през Италия, но там те бързо били приети и започнало производството им. Това производство продължава и до ден днешен, като Франция и Италия са едни от водещите страни в света, които произвеждат оригинални парфюми. Големи площи от територията на южна Франция са засети с различни видове благоуханни цветя, тяхната задача е да задоволяват нарастващия глад за суровини от парфюмерийните компании. Стига се до там, че дори се внасят цветя, като рози от България и други различни цветя от Азия и Африка.

Така днес оригиналните парфюми са част от ежедневието на всички нас, а е изключително лесно да намериш евтини парфюми, оригинални парфюми или маркови парфюми на ниски цени във всеки един магазин или супермаркет.

Разгледайте едни от най-известните марки френски и италиански парфюми тук

0
Как да финансирате дълго отлаганото пътуване Кристалните бижута и духовното здраве

Няма коментари

No comments yet

Вашият коментар