Зъболечение и избор на зъболекар

Зъболечение и избор на зъболекар

Зъболечението включва устата, зъбите, венците и свързаните с тях области. Някои проучвания показват, че заболяванията, свързани със зъбите и венците, могат да бъдат индикация или показател за някои здравословни проблеми.

Здравето на устната кухина е от съществено значение за общото здравословно състояние на организма и вашия зъболекар следва да ви насърчава и подпомага да поддържате здрава устна кухина чрез редовно почистване и прегледи.

Вашият стоматолог изпълнява много важни задължения при поддържане здравето на устната кухина

Контролните прегледи са основна част от работата и са важни за пациентите, които се грижат за устната си кухина. В допълнение към общите профилактични прегледи, общата стоматология включва основни лечения, които могат да бъдат извършени в обикновен стоматологичен кабинет. Такива процедури могат да включват пломбиране на зъб, извършване на малка хирургична процедура, като например екстракция на зъб, и почистване и полиране на зъби.

Здравата и красива усмивка изисква редовни грижи и внимание

Перфектните зъби не са никак лесна задача. За здрави и бели зъби са необходими хигиенни навици, които редовно да се спазват. От деца ни учат редовно да мием зъбите си – поне два пъти на ден – но не всеки се придържа към това правило. За поддръжката на здрава уста е важно да миете зъбите си правилно след всяко хранене. Също, за здрава и красива усмивка е препоръчително да избягвате храни с много захар, тъй като те са една от основните причини за поява на кариеси, за да избегнете потъмняване на зъбите си не прекалявайте с газираните напитки, кафето, тютюнопушенето, червено вино и др. Неправилното хранене, стресът, липсата на сън също оказват отрицателно въздействие върху състоянието на зъбите и венците. Поради тази причина, дори и да не сте притеснени от зъбобол, не забравяйте да посещавате вашия стоматолог 1-2 пъти годишно за рутинен преглед.

Избора на зъболекар за цялото семейство

Изборът на зъболекар, който да „пасне“ на вас и вашето семейство, е важен и може да пожелаете да разгледате няколко зъболекари, преди да вземете окончателно решение. При изборът си на зъболекар е важно да вземете предвид дали е удобен графикът за посещение, лесно ли се стига до кабинета и близо ли сте до него,изглежда ли, че кабинетът е чист и подреден, обяснява ли зъболекарят техниките за добро орално здраве, представена ли ви е информация за разходите, преди да бъде насрочено лечението?

Търсите добър зъболекар в София, който да ви препоръча най-подходящото лечение за зъбите ви? Стоматолозите от IG Dental са едни от най-добрите специалисти в областта. Те са внимателни, опитни, усмихнати, държат се с уважение към пациента и също като вас искат да имате искрящо бяла усмивка.

Зъболекарят ще насърчи пациентите да полагат добри грижи за зъбите си, като ги почистват с четка и конец за зъби и се подлагат на редовно почистване, тъй като тези добри навици могат да помогнат за предотвратяване на кариеси и други заболявания на зъбите и венците.

0
Нови проекти за възобновяеми енергийни източници Съвети за пълноценен живот със сърдечна аритмия

Няма коментари

No comments yet

Вашият коментар