Запотяване на прозорци: причини и решения

Запотяване на прозорци: причини и решения

Модерният ремонт не може да е завършен без поставяне на пластмасови прозорци. И това е оправдано, тъй като на достъпна цена предлага множество предимства: изолация, херметичност, по-голямо отваряне на светлината и естетичен външен вид. Но радостта от инсталирането на PVC продукти може да не продължи дълго време, а през зимата да има проблеми, какъвто е случаят с пластмасовите прозорци.

Причините за това положение се крият в появата на конденз по дограмата. И тогава се появява въпросът: „Какво да правим?“.
Ако си спомним основната наука, която описва природния закон, можем да отговорим на въпроса защо познаваме пластмасовия прозорец се запотява отвътре. Тук е ясно: при различни температури вътре и навън се случва това нещо. И това явление с промяната на агрегатните състояния е онова, което хората виждат всеки ден, например вряща вода, когато тя започва да се изпарява при 100 градуса.

Явлението кондензация се случва, когато температурата спадне. Ако е приложимо, тогава значението на PVC прозорците става очевидна причина за „плачещите“ прозорци. През зимата навън е студено, а в стаята топло. През този период стъклената повърхност в помещението има ниска температура, където съдържащата се във въздуха течна пара започва да променя своето физическо състояние под въздействието на температурните разлики и се утаява до студено ниво под формата на капчица.

А как стоят нещата при старите дървени прозорци?

Дървените рамки в това отношение са много добри, защото не причиняват толкова много конденз и влага във въздуха. Както и всички сме наясно с топлината и комфорта, който създава дървесината в интериора и екстериора. Затова и все още толкова хора използват дървена дограма. В крайна сметка, обаче, предимствата на PVC са далеч повече – те имат цялост и запазване на топлинната енергия у дома.
Обмислете добре и вземете най-доброто решение, което трябва да е съобразено с конкретната ситуация. Тя винаги е индивидуална. Затова бъдете внимателни.

0
Най-добрите филми, в които се говори за риболов Топ 4 дизайнерски телефони от миналото, които помним и днес

Няма коментари

No comments yet

Вашият коментар